Un psiholog despre moartea lui Madalina Manole!

Posted: 19/08/2010 by viatamoderna in Stiri/MassMedia
Etichete:, , ,

Toata presa tv si scrisa a preluat de bune tot ceea ce s-a spus ieri de catre autoritati la nici cateva ore de la moartea Madalinei Manole: sinucidere. Astazi, specialistii IML vin cu aceeasi concluzie, sinucidere, preluata iar de tota lumea. Un singur ziar a vorbit cu un psiholog criminalist, care, ca si mine, spune ca este nevoie de timp pentru a da un verdict, iar modul in care s-au derulat evenimentele este unul cel putin suspect. Iata ce a spus psihologul criminalist Tudorel Butoi, cel care a afirmat si dupa moartea lui Erbasu ca ar trebui anchetata familia fostului magnat. Apoi, detaliile IML care continua pe aceeasi linie declaratiile procurorilor de ieri, fara a avea dovezile si fara a avansa ceea ce era mai important: ora mortii. La final, concluzii despre ele si lucruri care nu se leaga sau nu se spun.

Ziarul Adevarul este singurul care gazduieste astazi o opinie independenta, a unui psiholog criminalist. Acesta explica mai multe lucuri legate de moartea Madalinei Manole, in parte elemente de logica pe care le-am semnalat si eu ieri, dar care normal au o  greutate venind de la un specialist. Iata ce spune Tudorel Butoi:

Ceva nu se leagă. Existenţa unui copil de doar un an şi jumătate în viaţa ei pleda pentru sete de viaţă, nu de moarte. Apoi, mesajul de adio transmis prin sms este foarte ciudat. Acest gen de comunicare se face între oameni aflaţi în locuri diferite, în oraşe diferite. În niciun caz între oameni care se află în aceeaşi casă. Cu o excepţie: situaţia în care între cei doi soţi exista o stare de tensiune, evitându-se, astfel, spunerea lucrurilor în faţă“.

Concluzia mea” – a adăugat psihologul – “este că îţi trebuie cel puţin o săptămână pentru a colecta toate datele relevante din acest caz şi pentru a dezvolta o idee pilot. Apoi, ai nevoie de cel puţin o lună să închizi acest dosar dificil“.

Din punctul meu de vedere, ancheta va trebui să discearnă între următoarele ipoteze: sinucidere, accident, crimă sau crimă înscenată să pară sinucidere“, a conchis Tudorel Butoi pentru Adevarul.

IML confirma sinuciderea

IML vine astazi  si constata fara detalii ca “Madalina Manole s-a sinucis si ca nu suferea de boli grave, precum cancer, neexistând nicio suspiciune cu privire la cauza decesului artistei“, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Nu exista niciun element care sa indice suspiciune ca nu a fost sinucidere. Madalina Manole nu avea nicio boala grava, respectiv cancer, care sa-i dea dureri mari asa cum s-a spus“, au spus sursele citate.

Referindu-se la loviura cei de la IML spun ca “lovitura la cap a fost provocata prin cadere“.

Trebuie sa identificam aceasta substanta toxica, despre care noi credem ca este Furadan. Poate mai exista si alte substante medicamentoase. Aceste analize sunt mai complexe, iar rezultatul lor dureaza mult mai mult“, a mai spus directorul IML.

Concluzii. Ce e in continuare suspect dupa analiza IML

Asadar, cei de la IML nu au dovada ca este Furadn, dar stiu ca Madalina Manole s-a sinucis si ca nu e nici un dubiu aici. La fel cum si ieri procurorii stiau acest lucru, direct. Care sunt argumentele pe care isi bazeaza procurorii si IML ipoteza sinuciderii? Iata-le: 1. a dat un sms de adio, 2. avea langa ea o sticla de otrava si 2. avea langa ea un pahar cu care a baut voluntar.

Asta e tot ce au ei, adica nimic. Pana la dovezi clare nu ar trebui transmis alt mesaj, asa cum spuneam si ieri ca totul este deschis si se studiaza orice pista?

Nimeni nu a spus ca Madalina Manole ar fi suferit de o boala incurabila. Cei de la IML trebuiau sa dezvolte partea cu lovitura la cap, or ei o spun lapidar exact ca atunci cand vrei sa ascunzi un aspect important cu impresia ca treci lejer peste el. IML trebuia sa explice care e diferenta intre o lovitura la cap provocata din cadere si una provocata sa zicem de o bucata de lemn cu care cineva iti da in cap. Cum au facut ei diferenta? Sa nu uitam ca tot IML, in cazul Tinu, batut pe toate partile, a sustinut ca acele rani erau de la traume suferite in dinamica accidentului. Orice profan care a vazut acele imagini si-a dat seama ca nu a fost asa.

De ce nu se ia in calcul si varianta crimei, care poate fi cel putin la fel de plauzibila? A lovit-o cineva in cap si apoi, in timp ce o ridica de jos si o consola, ii oferea un pahar de apa in care de fapt se afla otrava.  Apoi a scris in telefonul ei un SMS pe care nu l-a trimis ca sa nu se vada ora (a evitat sa scrie bilet ca in cazul Erbasu, pentru ca ieseau dubii la examene grafologice).

Ce trebuia sa spuna IML astazi era ora mortii, era foarte interesant de stiut pentru ca se putea stabili daca SMS-ul scris de Madalina Manole a fost redactat dupa se “sinucisese”. Iar daca era asa, aveam o problema. IML nu a specificat ora mortii, nici macar aproximativa. IML nu a facut decat sa constate ceea ce au spus ieri (si stiau exact) si procurorii, doar pe vorbe: Madalina a ingerat de buna voie otrava, argumentele lor fiind mai sus, trei la numar si de clasa I-a, nu de oameni pregatiti sa afle adevarul.

Din declaratiile oficiale de ieri si astazi se vede, asa cum spuneam de ieri, ca moartea Madalinei Manole ramane una dubioasa pentru ca este orchetrata de la nivel inalt. Autoritatile nu vor sa afle adevarul si de aici aceasta ceata. De la momentul zero s-a mers pe suicid, iar asta se va sustine mai departe, mereu. Nu se va afla nimic in plus. Nici ieri si nici azi nu se vorbeste de nici un suspect in acest caz, de oamenii care erau in casa, de amprentele de la fata locului, de ora mortii, de cine a adus acea sticla cu cel mai nociv insecticid in casa sau de acel sms.

Nimic. Si asa va ramane. Vor iesi in cateva saptamani analizele toxicologice, ea va fi demult rece, iar nimeni nu le va putea contrazice. IML va spune ca avea in sange Furadan, la fel ca si pe pahar. Deci, l-a baut voluntar.

Pentru mine moartea Madalinei Manole ramane una dubioasa, orchestrata, din sirul mortilor celebre  enumerate ieri. Semnalul ascunderii adevarului este varianta sinuciderii aruncata imediat la iesirea din casa mortului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s