I-au taiat capul in doua si l-au inghetat 3 saptamani…

Posted: 19/08/2010 by viatamoderna in Stiri/MassMedia
Etichete:, ,

Un bărbat din Statele Unite avea 95% şanse să moară după ce şi-a spart capul în mai mult de zece locuri dacă un neurochirurg nu i l-ar fi despicat în două şi nu l-ar fi îngheţat, informează News.com.au.


Creierul lui Kyle Johnson se umflase foarte mult după ce a căzut de pe o placă de surf pe roţi la 60km/h, aşa că atunci când a ajuns la spital, medicul Blake Welling a decis să-l supună unei operaţii extrem de riscante, dar fără care nu ar fi supravieţuit.

„Se numeşte craniectomie decompresivă bilaterală şi este ceva ce neurochirurgii fac în ultimă instanţă. În acest caz, Kyle a avut răni pe tot capul, aşa că i-am dat ambele părţi ale craniului jos”, a declarat cadrul medical.

După ce i-au îndepărtat craniul fracturat, neurochirurgul şi echipa lui i-au lipit părţile lipsă şi apoi l-au criogenat pentru a nu se destrăma.

Următoarele trei săptămâni, Kyle şi le-a petrecut în comă indusă, timp în care medicii i-au monitorizat creierul inflamat. După ce umflătura s-a redus, doctorul Welling i-a reataşat craniul. La doar o săptămână distanţă, pacientul s-a trezit din comă.

În prezent, Kyle este nevoit să urmeze terapie cognitivă pentru a-l ajuta la recuperarea memoriei şi a capacităţii de a face mai multe lucruri în acelaşi timp.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s