A trait doar 6 ore!

Posted: 19/08/2010 by viatamoderna in Stiri/MassMedia
Etichete:, ,

Distrusă, mergând absentă pe străzi şi cu privirea în gol, mama primei fetiţe moarte în iadul de la Maternitatea Giuleşti a venit ieri la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” pentru a-şi ridica pruncul. „Nici o şansă acum!”, a fost răspunsul legiştilor. „Nu sunt gata testele ADN!

Tânăra femeie, de nici 20 de ani, abia se ţinea pe picioare. Iubitul ei, tatăl micuţei arse în Reanimarea de la Giuleşti, Alan, o ţinea de mână şi, din când în când, îi şoptea în limba turcă „Bunu üzerine, canım alırsınız. Seni seviyorum!” („O să trecem şi peste asta draga mea. Te iubesc!”).

Celor doi tineri, lui Alan şi Mihaelei, nu le venea să creadă că, în loc să se bucure de rodul iubirii lor, sunt acum obligaţi să se pregătească de înmormântare. S-au cunoscut în urmă cu doi ani, într-un angro bucureştean, unde Alan avea stand.

Mihaela nici nu împlinise 18 ani, dar voia să câştige un ban. Turcului Alan i-a căzut cu tronc românca. N-au avut timp de căsătorie. Au zis că copilul poate să crească şi fără ca părinţii să se fi „luat” la Primărie.

Au aşteptat cu sufletul la gură ziua în care Mihaela avea să aducă pe lume fetiţa lor, Melek. Din păcate, tânăra a suferit complicaţii şi a fost nevoită să nască prematur.

Cu ultimele puteri, Mihaela îşi aduce aminte, ca prin ceaţă, de cele întâmplate la 16 august: „Pe la ora 12.15 am născut. Medicii mi-au arătat fetiţa preţ de câteva secunde, poate un minut.După aceea s-au grăbit cu ea la Terapie Intensivă, pentru că era micuţă rău de tot. Am adormit. Ştiu că m-au trezit ţipetele de pe holuri, pe la şapte fără ceva. Nu am ştiut nimic de fetiţa mea până târziu în noapte. De atunci nu mai pot să dorm şi, sincer, nici nu mai îmi vine să trăiesc!”, spune cu lacrimi în ochi tânăra mămică.

Micuţa Melek, care a trăit la Giuleşti doar şase ore, a fost cea mai aproape de focarul incendiului. Legiştii cred că ea a murit prima.

„Trupul ei firav era ars pe o parte, contorsionat de durere. Pe chipul schimonosit se putea citi durerea ultimelor clipe. În plămânii fetiţei am găsit o mare cantitate de funingine. Ceilalţi doi bebeluşi au murit din lipsă de oxigen. Aceasta înseamnă două lucruri! Pe de o parte că nu erau în incubator, ci doar în pătuţuri, iar pe de altă parte că a trecut foarte mult timp de la declanşarea focului până în momentul decesului„, ne-a declarat unul dintre medicii care au participat la autopsie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s