Super-Bacteria!

Posted: 16/08/2010 by viatamoderna in Stiri/MassMedia
Etichete:, , ,

Superbacteria rezistentă la antibiotice a făcut prima victimă în Europa. Un belgian care călătorise în Pakistan a murit după ce a contractat bacteria. Cercetătorii lucrează cu disperare la găsirea unui antibiotic care să distrugă noul „inamic” al oamenilor.


Europa e în alertă! Nici nu am scăpat bine de gripa porcină, că deja suntem ameninţaţi de o nouă bacterie, care e rezistentă la aproape toate antibioticele.

Superbacteria sau enzima New Delhi metallo-lactamase-1 (NDM-1), a făcut deja prima victimă în Europa: un belgian de origine pakistaneză, care călătorise de curând în ţara natală. În urma unui accident de circulaţie, a ajuns la spital cu o rană gravă la picior.

Medicii pakistanezi l-au trimis de urgenţă în Belgia. Bărbatul era deja infectat cu bacteria şi, în ciuda antibioticelor foarte puternice care i-au fost date, nu a supravieţuit. Enzima NDM-1 a apărut în India şi Pakistan.

Din aceste ţări se extinde, acum, din ce în ce mai repede, în alte părţi ale lumii. Deja, în Marea Britanie, s-au înregistrat 50 de cazuri de infectare, iar medicii sunt îngrijoraţi, întrucât bacteria rezistă la aproape toate antibioticele.

„Cu acest gen de bacterie, practic, am epuizat antibioticele. Doar două tipuri de antibiotice o pot combate, iar unul nu a fost foarte eficient. Nu vor mai exista antibiotice disponibile în următorii zece ani”, a explicat cel care a identificat bacteria, prof. Timothy Walsh, de la Universitatea din Cardiff.

Noua superbacterie (NDM-1)

New Delhi metallo-lactamase-1 (NDM-1) este o enzimă care trăieşte în diverse bacterii. Orice bacterie purtătoare de NDM-1 este rezistentă la antibiotice.

Două bacterii sunt purtătoare de NDM-1: bacteria E.coli, care se găseşte în intestin, şi Klebsiella pneumonia, care invadează plămânii. Ambele pot provoca infecţii urinare şi infecţii ale sângelui.
Poza

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s